„În cursul acestei zile, a fost depistată o persoană aflată în urmărire națională, pe numele căreia exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o pedeapsă de 8 ani. Cel în cauză urmează a fi încarcerat în cea mai apropiată unitate de detenție”, au anunțat reprezentanții Poliției, informează g4media.ro

George Karam a fost prins în județul Cluj, unde se cazase la o pensiune folosind acte false.

În 20 noiembrie, George Karam a fost condamnat la 8 ani și o lună de închisoare. Poliţiştii care au mers să pună în executare mandatul de condamnare nu l-au găsit acasă pe acesta, astfel că oamenii legii l-au dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Context

În 5 aprilie 2014, localul ”Beirut” din Constanța ardea din temelii și trei tinere dansatoare mureau arse de vii în mansarda clădirii. Tragedia, provocată de o instalație de gaz care funcționa fără autorizație, avea să scoată la iveală mai multe elemente comune tulburătoare cu episodul Colectiv, incendiul devastator care urma să izbucnească doar un an și jumătate mai târziu.

În cazul ”Beirut”, cele trei fete au rămas captive în mansardă în momentul izbucnirii incendiului pentru că sistemul de închidere a ușii era vechi și se blocase. Fetele nu au avut nicio șansă să se salveze și au murit carbonizate.

Au fost singurele care și-au pierdut viața în timpul incendiului, toate celelalte persoane reușind să se salveze. Tinerele își schimbau hainele pentru a începe programul de dans pe care îl desfășurau în local și lucrau fără forme legale pentru a-și putea continua studiile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet