România întâlnește una dintre cele mai puternice echipe ale momentului, o candidată la câștigarea Cupei Mondiale din Brazilia (12 iunie — 13 iulie), la meci fiind așteptați peste 40.000 de spectatori.

Meciul de miercuri va fi cu numărul 649 din palmaresul general al tricolorilor, care au în prezent un bilanț de 289 de victorii, 162 egaluri și 198 eșecuri și un golaveraj de 1.081-844.

Naționalele de fotbal ale României și Argentinei s-au întâlnit de cinci ori, iar tricolorii au obținut o singură victorie, memorabilă, la ultima partidă, în optimile Cupei Mondiale 1994, cu scorul de 3-2. România nu a pierdut niciunul din cele două meciuri oficiale, ambele la Cupa Mondială, primul încheindu-se nedecis, 1-1, la Cupa Mondială din Italia. Cele trei meciuri amicale, toate jucate în Argentina, au fost câștigate de sud-americani.

Selecționerul României, Victor Pițurcă, pentru care acest meci poate fi ultimul pe banca tehnică, a afirmat, marți, într-o conferință de presă, că "întâlnim una dintre cele mai bune echipe din lume, dar sper să realizăm un joc bun și un rezultat bun, ca și în cazul meciurilor cu Uruguay și Belgia. Obiectivul meu și al jucătorilor este să nu pierdem. Ar fi fantastic dacă am bifa un rezultat pozitiv".

Argentina a deplasat la București un lot format din nu mai puțin de 26 de jucători, iar selecționerul Alejandro Sabella ar putea începe cu următorul "unsprezece": Sergio Romero — Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Federico Fernández, Marcos Rojo — Fernando Gago, Javier Mascherano, Angel Di María — Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Sergio Agüero.

Tricolorii, care vor inaugura cu acest prilej noul echipament furnizat de Adidas, ar putea începe în formula: Costel Pantilimon (Ciprian Tătărușanu) — Alexandru Mățel (Srgian Luchin), Paul Papp, Florin Gardoș, Răzvan Raț — Alexandru Bourceanu, Mihai Pintilii — Gabriel Torje (Alexandru Chipciu), Bogdan Stancu, Cristian Tănase — Ciprian Marica.

Meciul va fi condus de o brigadă italiană, cu Gianluca Rocchi la centru, Elenito Di Liberatore și Gianluca Cariolato sunt cei doi arbitri asistenți, iar arbitru de rezervă a fost desemnat Marco Guida.

Peste 900 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică și pentru siguranța spectatorilor, iar principalele intersecții din zona Arenei Naționale vor fi supravegheate de 90 de camere video ale Primăriei sectorului 2.

Inițial, Arena Națională trebuia să fie inaugurată de un meci amical cu Argentina, pe 11 august 2011, dar federația argentiniană de fotbal l-a anulat meciul fiind reprogramat pentru martie 2014.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și