Leonard Mitrucsak se pregătește în această perioadă cu CSM Sighetu Marmației, echipă ce va lua startul în noua ediție a Ligii 4 Maramureș. Leo a marcat trei goluri în amicalul disputat de sigheteni, în deplasare, cu Talna Orașu Nou (Liga 4 Satu Mare). De asemenea, pentru meciurile amicale cu Israel a fost convocat la echipa națională U19 și Christian Tand (FC Ardealul Cluj-Napoca). Fotbalistul originar din Rozavlea a evoluat timp de șase ani pentru Plimob Sighet. Leonard Mitrucsak și Christian Tand au fost decoperiți și pregătiți la Plimob Sighetu Marmației de antrenorul Neluțu Hotea, cel care va avea în sezonul viitor misiunea de a promova echipa CSM Sighetu Marmației în Liga 3.

# Meciurile oficiale încep în octombrie

Campionatul European de fotbal U19 se va desfășura anul viitor în Irlanda de Nord. Pentru a accede la turneul final, jucătorii pregătiți de Laurențiu Roșu au de trecut prin două etape importante: calificările din toamnă, unde au fost repartizați într-o grupă de foc, alături de Spania, Serbia și Lituania, și turul de elită, care va stabili echipele care vor juca la EURO U19.

Lotul convocat de Laurențiu Roșu pentru această acțiune:

– Portari: Răzvan Ducan (FCSB), {tefan Fara (SC Dinamo 1948);

– Fundași: Ionuț Rus (CFR Cluj), Tudor Vomir (Universitatea Cluj), {tefan Nedelcu (AFC Metalul Buzău), Eugen Militaru (CSM Slatina), Alexandru Sîrbu (Universitatea Craiova), Andreas Dumitrescu, Mihai Cohan (Universitatea Cluj);

– Mijlocași: Alex Negrean (FC Viitorul Constanța), Francisc Cristea (CSM Politehnica Iași), Darius Ghindovean (MSV Duisburg, Germania), Ionuț Baciu (Sporting Juniorul Vaslui), Gabriel Toma (Fotbal Club Rapid), Răzvan Fică (CFR Cluj) Cristi Dumitru (Academica Clinceni), Călin Popescu (Sepsi Sfântu Gheorghe), Aurel June (Sporting Juniorul Vaslui), David Miculescu (UTA Arad);

– Atacanți: Cătălin Vaida (Ardealul Cluj-Napoca), Leondard Mitruscsak (Plimob Sighetu Marmației).

Tricolorii născuți în 2001 vor debuta în calificările în luna octombrie. Partidele se vor desfășura în Serbia, în perioada 8-14 octombrie, conform următorului program:

– 8 octombrie 2019: Spania – Lituania, România – Serbia;

– 11 octombrie 2019: Spania – România, Serbia – Lituania;

– 14 octombrie 2019: Spania – Serbia, Lituania – România.

La Turul de Elită, programat în luna martie a anului 2020, se vor califica primele două clasate în cele 13 grupe și cel mai bun loc trei, cărora li se alătură Portugalia. La Campionatul European Under 19, care se va disputa în luna iulie a anului 2020, se vor califica cele șapte câștigătoare ale grupelor împreună cu țara gazdă, Irlanda de Nord.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și