* Ieri, 8 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.

Imediat, lucrătorii noştri au intervenit prin somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, poliţiştii de frontieră au tras 8 focuri de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean, în urma acţiunii fiind reţinută o persoană, identificată ulterior ca fiind Mihailo S., de 24 ani, cetăţean ucrainean.
Poliţiştii de frontieră au anunţat şi autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetarea şi supraveghere a zonei.

La faţa locului au fost descoperite 14 colete care conţineau 9.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 84.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

* Tot ieri, 8 octombrie a.c., în P.T.F. Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră trei bărbaţi cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, cu vârste cuprinse între 33 şi 55 ani, călătorind cu un autocar marca Setra.

În urma controlului de frontieră, în bagajele bărbaţilor au fost descoperite 479 de pachete cu ţigări, pentru care aceştia nu au putut prezenta niciun document de provenienţă.

La cercetări, s-a stabilit că este a doua oară în decursul unui an când cei trei bărbaţi sunt depistaţi încercând să sustragă de la controlul vamal bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, fapt pentru care vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 2.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și