Au fost utilizate 37 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. Din punctele de trecere a frontierei de stat au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată 27 de persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. S-a procedat la verificarea a peste 500 de persoane cu privire la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

Pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare au fost aplicate 108 de sancțiuni contravenționale în valoare de 137640 lei.

În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 81 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020. În Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș sunt centralizate date cu privire la 14 locații de carantinare.

Se află izolare la domiciliu sunt 176 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 418 persoane venite din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Rugăm cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul Coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și