Joi, 14 iulie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, din judeţul Suceava.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cauciucuri uzate de la o societate comercială din Elveţia pentru o firmă din România.

În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu 1.290 de anvelope aflate într-o stare avansată de degradare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât documentele prezentate erau incomplete.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și