Ieri, 09 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și a traficului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 20.20, lucrătorii noştri au descoperit într-un autoturism marca Porsche Cayenne, oprit pentru control pe raza localității Păulești, județul Satu Mare și condus de un cetățean român, o cantitate însemnată de țigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu șoferul, I.S., în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit şase saci de rafie, de culoare albă, care conțineau țigări.

În urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 5.000 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 58.500 lei.

Totodată, autoturismul marca Porsche Cayenne, în valoare de 141.000 lei, folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând a fi luate toate măsurile legale ce se impun.

Tot, ieri, 09 martie a.c., în jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localității Crăciunești, judeţul Maramureș, un autoturism, marca Skoda Octavia, înmatriculat în România.

Mașina era condusă de către I.A., de 42 de ani, iar în calitate de pasager se mai afla în autoturism și M.R., de 22 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș.

Cei doi bărbați împreună cu mașina cu țigări au fost conduși la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj, un colet voluminos, care conținea țigări.

În urma inventarierii coletului descoperit a rezultat cantitatea de 500 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 5.850 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activității infracționale.

De asemenea, autoturismul în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina– ITPF Sighetu Marmației au declanșat, ieri, 09 martie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat pe raza localității Straja, jud. Suceava, un autoturism marca Mitsubishi Shogun, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către colegii noștri și a continuat deplasarea în mare viteză, fapt pentru care s-a folosit armamentul din dotare fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Deoarece nici de această dată, șoferul nu a oprit, poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului, iar la scurt timp acesta a fost găsit abandonat, în interiorul acestuia putând fi observate mai multe colete cu țigări.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 18.950 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 221.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 5.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și