Azi dimineață, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară cetățeanul ucrainean Dmyitro R., în vârstă de 22 ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, bagajelor și persoanei. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în mai multe cutii cu napolitane, cantitatea de 246 pachete de țigări, mărcile Kent și Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 370 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei de către autoritatea vamală. Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Și în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român, Magdalena K., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că femeia transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra vehiculului. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, într-o canistră din plastic, cantitatea de 140 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 630 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Ieri, 30 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, jud. Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, pe un drum forestier de pe raza localității Valea Vișeului, au fost observat, în apropierea frontierei de stat, două autoturisme de teren, care nu-și justificau prezența în zonă.

Polițiștii de frontieră s-au apropiat de mașinile suspecte, moment în care au putut observa că sunt încărcate cu mai multe colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră.

S-au dispus măsuri de cercetare și monitorizare a zonei, în vederea identificării și reținerii persoanelor implicate, fiind anunțate totodată despre caz și autoritățile statului vecin.

Mașinile încărcate cu țigări au fost conduse la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conțin 20.460 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 240.000 lei, precum și cele două autoturisme, au fost ridicate în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lucrători din cadrul aceluiași sector au descoperit în zona de responsabilitate, abandonate, pe raza localității Bistra, jud. Maramureș, 10 colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.810 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 56.200 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Tot ieri, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone).

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, iar în urma acestor măsuri a fost descoperit un colet de mici dimensiuni care conținea țigări de proveniență ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 270 pachete cu ţigări, în valoare de 3.100 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet