Ieri, 11 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș, jud. Satu Mare, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, D.N. 19 (Sâmbra Oilor) pe raza jud. Satu Mare, un autoturism marca Mercedes, cu număr de înmatriculare specific Cehiei.

Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de către poliţiştii de frontieră continuându-şi deplasarea în mare viteză, fapt pentru care lucrătorii noştri au procedat la urmărirea maşinii, fiind oprit după câteva sute de metri.

La volanul autoturismului, marca Mercedes Benz, a fost identificat cetățeanul ucrainean. B. Andrii, de 27 de ani.

La controlul efectuat asupra maşinii nu au fost descoperite bunuri, însă la aproximativ 300 de metri de locul unde a fost oprit autoturismul, într-o parcare, au fost găsite abandonate 4 colete învelite în folie de culoare neagră, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii cetățeanului ucrainean împreună cu autoturismul, dar și coletele descoperite, la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că este vorba de 3.000 pachete țigări, marca Jin Ling, în valoare de peste 27.000 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și stabilirii împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul.

-----

În jurul orei 20.00, s-a prezentat în PTF Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, numitul T. Pantelei, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 23 ani, conducând un autoturism marca Fiat, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, într-un locaș special amenajat, prin dublarea podelei autoturismului, cantitatea de 3270 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de aproximativ 4.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

*De asemenea, pe timpul unei misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți, jud. Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren abandonat, în care au fost descoperite mai multe colete cu țigări, de proveniență ucraineană.

S-a luat măsura conducerii autoturismului încărcat cu țigări la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 21.900 pachete țigări, în valoare de 219.000 lei.

Totodată, autoturismul, marca Grand Cherokee, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În continuare, se fac verificări în vederea depistării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet