Ieri, 14 octombrie a.c., în jurul orei 11.00, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a oprit pentru control, pe raza localității Tisa, jud. Maramureș, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România, despre care existau date că transportă țigări de proveniență extra comunitară.

Autoturismul era condus de către cetățeanul român Liviu R., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe pachete cu țigări în interiorul acesteia și într-un spațiu special amenajat în portbagaj. Persoana în cauză, mașina și pachetele cu țigări au fost duse la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor .

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 900 de pachete, în valoare de 10.500 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul marca Mercedes, în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar tânărul este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune în cadrul Planului de acțiune Contrabanda 2017, pe linia combaterii contrabandei și traficului cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 11.30, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Lupcina, jud. Suceava, trei persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre localitatea Lupcina. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor prin voce, lucrătorii noștri au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în zonă trei colete care conțineau 3.500 pachete cu țigări, marca Marble, în valoarea de aproximativ 41.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și