*Ieri, 10 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, jud. Maramureş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 11.00, lucrătorii noștri au observat, pe direcția localității de frontieră Valea Vişeului, trei persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.
Lucrătorii noştri au trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care aceștia au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

În urma acţiunii s-a reuşit reţinerea un bărbat, cetăţean ucrainean, identificat ulterior ca fiind M. V., de 17 ani, domiciliat în regiunea Zakarpatia din Ucraina.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit 6 colete, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 2.970 pachete țigări, marca Jin Ling, cu timbru Duty Free.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 27.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În continuare se fac verificări specifice pentru identificarea şi reţinerea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţii infracţionale.

*În aceeași zi, lucrători din cadrul Sectorului PF Brodina, jud. Suceava, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice au descoperit, 4 colete cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Baxurile au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.930 pachete cu ţigări, marca Ashima.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 65.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet