Accidentul a avut loc la ora locală 21.30 (22.30, ora României) în apropierea oraşului Novska, situat la aproximativ 100 de kilometri sud-est de Zagreb, se arată într-un comunicat al Ministerului croat de Interne.

Accident feroviar în Croaţia

”Conform informaţiilor disponibile în prezent, trei persoane au fost ucise şi unsprezece rănite” şi spitalizate, a declarat premierul Andrej Plenkovic reporterilor, sâmbătă. Niciunul dintre răniţi, inclusiv persoane de naţionalitate străină, nu a suferit răni care să le pună viaţa în pericol, a mai spus el.

Un oficial al Crucii Roşii a declarat agenţiei de presă de stat HINA că în total opt străini se numără printre răniţi şi, cel mai probabil, erau migranţi ilegali. Un spital din Nova Gradiska, de lângă locul tragediei, a anunţat că o familie iraniană cu cinci membri a fost internată. Motivul acestei coliziuni rămâne necunoscut deocamdată.

Accidentul s-a produs când un tren de pasageri care circula pe o linie locală a intrat în coliziune cu un tren de marfă care staţiona, a mai subliniat premierul Plenkovic.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și