Accidentul s-a produs pe Drumul Naţional DN2A, Slobozia - Urziceni, între raza localității Sfântul Gheorghe, din comuna Balaciu.

Cum s-a produs accidentul din Ialomiţa

Conform primelor Informații, șoferul unui TIR ar fi pierdut controlul volanului şi ar fi pătruns pe contrasens, lovind în plin un microbuz de transport persoane.

Autorităţile locale au demarat planul roşu de intervenţie. În total, 17 oameni au fost implicați în accident, dintre care 16 erau în microbuz. Impactul a distrus microbuzul, dar și cabina TIR-ului.

Conform celor de la ISU Ialomița, accidentul s-a produs în jurul orei 5.00. Microbuzul abia pornise la drum, din Munteni-Buzău, localitate ialomițeană situată la doar 4 kilometri de satul Sfântu Gheorghe.

Numeroase echipaje ISU și de ambulanță au venit la locul tragediei. 10 persoane au murit. 9 victime sunt din microbuz, iar cea de-a zecea este șoferul TIR-ului.

Salvatorii spun că la locul accidentului au găsit 9 persoane decedate. Ulterior, un rănit în stare foarte gravă a murit în drum spre spital. Urma să fie transportat la București, dar, din cauza stării foarte critice, medicii au oprit ambulanța la spitalul Urziceni. Rănitul a decedat însă, în ciuda eforturilor doctorilor.

Care este starea răniţilor

Șapte oameni au supraviețuit în accident, dar au fost răniți, iar unii sunt în stare gravă. Trei dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul din Slobozia, în Ialomiţa, iar ceilalţi patru răniți au fost trimiși la spitale din Bucureşti.

Două femei au fost aduse la Spitalul Floreasca din Capitală, cu hemoragie internă. Pacientele sunt operate de echipele medicale.

Alte două femei au fost aduse la Spitalul Bagdasar Arseni din București. O pacientă are multiple traumatisme și ruptură de splină și a fost operată. Cealaltă pacientă este conștientă și e sub supravegherea doctorilor.

Cine sunt pasagerii microbuzului

Microbuzul a plecat în cursul dimineții din localitatea Munteni-Buzău, din județul Ialomița. Mașina avea ca destinație Bucureșți.

Pasagerii urmau să ajungă la muncă. Erau navetiști care lucrau la un supermarket din Capitală. Accidentul s-a produs la scurt timp după ce microbuzul a plecat la drum.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și