Acțiunea a avut ca principale obiective creșterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea delictelor silvice și combaterea contrabandei cu țigări. În perioada menționată au fost instituite filtre fixe, fiind angrenate peste 60 de efective.

Astfel, polițiștii au verificat peste 270 de autovehicule și au aplicat 177 de sancțiuni contravenționale. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere, din care 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și trei pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. În plus, polițiștii au reținut 11 certificate de înmatriculare, au retras două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au constatat șapte infracțiuni.

În cadrul acestei acțiuni, la data de 24 iulie a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii Biroului Rutier din Baia Mare, aflându-se în exercitarea atribuțiilor pe strada Victoriei din municipiu, au oprit pentru control o autoutilitară, la volanul căreia au identificat un bărbat de 42 de ani.
Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii rutieri din Baia Mare au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism pe bulevardul Traian, dar conducătorul auto și-a continuat deplasarea, nerespectând indicațiile polițistului rutier. A fost necesară urmărirea autoturismului până pe strada Petru Rareș, unde a fost imobilizat și identificat de polițiști, fiind vorba de un bărbat de 35 de ani din Budești.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și