Cele 359 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, acțiuni de combatere a criminalității economice, depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, menținerea ordinii și siguranței publice, verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

Au fost verificate în teritoriu cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu peste 770 de persoane.

Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale în valoare de 234.390 lei. Au fost confiscate bunuri materiale în valoare de peste 3200 lei. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 68 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.

În județul Maramureș sunt 28 locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 804 persoane, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 806 persoane venite în țară din state aflate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

Pe perioada Sărbătorilor Pascale angajații structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne împreună cu cei din Ministerul Apărării Naționale și polițiștii locali vor fi la datorie și vor asigura în județ măsurile de ordine și siguranță publică. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, măsurile stabilite de autorități în această perioadă, regulile de distanțalizare socială/fizică și măsurile de igienă.

Responsabilitatea acțiunilor fiecăruia dintre noi, purtarea măștii în spații publice sau a altor materiale de protecție a gurii și nasului, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va contribui la prevenirea și limitarea infecției cu COVID-19. Reamintim populației să se informeze doar din surse oficiale. Informații cu privire la persoanele infectate cu COVID-19, starea lor de sănătate și numărul de teste efectuate sunt comunicate doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet