Lucrările au fost realizate în parte de către o firmă patronată de un apropiat prieten a lui Ovidiu Nemeș, firmă ce are un magazin de electrice în zonă și care a mai executat numeroase lucrări pe bani grei în municipiu. Tot aceeași firmă este cea care se ocupă de iluminarea orașului în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Lucrările în cauză au început cu distrugerea zonei verzi existente în scuar și cu înlocuirea bordurilor, în condițiile în care vechile borduri erau în stare foarte bună și nu se impunea înlocuirea acestora. Probabil că Geniului care conduce administrația locală sigheteană i-a surâs ideea de borduriadă aplicată cu succes de către marele mahăr Videanu.

Anumite surse arată că vechile borduri au fost scoase cu atenție pentru a nu fi ciobite sau sparte și transportate în mare liniște către celebra herghelie din oraș, unde vor înfrumuseța aleile existente pe numeroasele hectare de moșie. Tot aceleași surse au declarat pentru Sighet 247 că la aceeași herghelie și-ar fi găsit casă un cal de rasă foarte scump, cumpărat cu aproape 200.000 euro de la la nimeni altul decât sinistrul cămătar și interlop Nuțu Cămătaru. Este vorba despre calul pe care Nuțu Cămătaru l-a încălecat la ieșirea sa din temniță.

Posibil ca acest scenariu să se repete, dacă Ovidiu Nemeș va fi întemnițat de către Justiție. Câțiva aplaudaci de-ai domniei sale să îl aștepte la eliberarea din penitenciarul Gherla cu calul lui Nuțu Cămătaru. Doar că, dacă Justiția își va face datoria și Ovidiu Nemeș va fi condamnat la închisoare pe termen lung, calul de 200.000 de euro va ajunge o mârțoagă sau Salam de Sibiu la „liberarea” lui Nemeș din penitenciar.

Pe lângă borduri, s-au montat stâlpi de iluminare stradală cu LED-uri și covor de gazon pe toată suprafața scuarului. Mare inaugurare a lucrărilor - toți cei care contează, prezenți la fața locului, TV Sighet și articole pe maramedia.ro despre cât de hărnicuț este Ovidiu Nemeș și cum nu poate dormi el noaptea de grija sighetenilor. Totuși, noi ne permitem să afirmăm că TIR-istul nu poate dormi noaptea mai mult de grija dosarelor DNA decât a sighetenilor, dar fie cum zice MaraMedia.

Problema este că la nici două săptămâni de la inaugurare se alege praful de toată mega-lucrarea: câteva borduri noi deja s-au ciobit iar gazonul arată de toată groaza (vezi FOTO). Singurul lucru care mai funcționează este iluminatul stradal, dar nici acela nu știm cât, în cazul în care corpurile de iluminat sunt Made în China. Maramedia imediat a publicat un articol pe site cum că gazonul se distruge pentru că nesimțiții de sigheteni traversează prin loc nepermis și calcă iarba. Dar ce este gazonul ăsta? Exponat de muzeu? Sau ați fumat voi prea multă iarbă de nu mai știți ce să scrieți pentru a-l lăuda deșănțat pe Nemeș? Vorba aceea: „Nu călcați iarba, fumați-o!”.

Dacă începând de acum doi ani atrăgeam atenția că Sighetul riscă să devină un SRL privat a lui Nemeș, din păcate astăzi acesta este cruntul adevăr: tot felul de oameni de paie conduc instituțiile din oraș, fără vreo specializare care să îi recomande (vezi Urbana, Spitalul municipal și altele), se fac lucrări doar de către firmele de partid, fără licitație și nicun fel de limită în cât se fură (vezi dosarele penale ale lui Ioan Șuștic, directorul societății „Urbana”) și se căpușează tot ceea ce înseamnă bugetul al municipiului de către tot felul de firme (vezi cazul birtului „Arena”, aparținând lui Valentin Jianu, cumnatul primarului Ovidiu Nemeș, birt care vinde meniul zilei fotbaliștilor sigheteni și încasează lunar cca 20.000 lei în acest sens).

Probabil că, simțindu-și sfârșitul politic aproape, Ovidiu Nemeș trage ce și cât mai poate din dreapta și din stânga, nu de alta, dar să fie sigur că pleacă împreună cu șleahta lui de la administrația acestui oraș cu burțile pline, lăsând pârjolul în urma lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și