Pirotehniştii au luat cu asalt Tribunalul Maramureş, pentru a investiga conţinutul unui bagaj lăsat în incintă. Întreaga acţiune este coordonată de Serviciul Român de Informaţii (SRI), fapt confirmat pentru InfoMM.ro de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Marincea. Conform procedurii, dacă nu se poate observa cu ochiul liber conţinutul pachetului, pentru a nu risca o tragedie, populaţia este evacuată.

Platoul din faţa Palatului de Justiţie a fost evacuat. De asemenea, au fost instituite restricţii de circulaţie în zonă. Acţiunea coordonată de SRI este în desfăşurare. La ea participă poliţişti şi jandarmi.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI a declarat la ora 11.45 pentru InfoMM.ro că încă se inspectează obiectul suspect. Conform procedurii, acest lucru se face cu raze X. Şi tot conform procedurii, pentru a preîntâmpina orice situaţie nedorită, întreg perimetrul din jurul instituţiei a fost restricţionat.

Conform surselor din Tribunalul Maramureş, pachetul suspect a fost găsit în toaleta de la parterul instituţiei, unde are acces publicul. Oamenii vorbesc despre un dispozitiv artizanal, însă informaţia nu a fost confirmată pe cale oficială. Cert este faptul că traficul rutier a fost închis de la intersecţie către spital şi spre Bisericuţa de Lemn. De asemenea, întreaga activitate din Tribunalul Maramureş a fost blocată. Toate şedinţele au fost amânate, toată lumea a fost evacuată.

Material în curs de actualizare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet