Politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control masina pe raza localitatii Sapanta, ocazie cu care s-a constatat ca aceasta este condusa de Marian S., de 24, domiciliat in localitatea Campulung la Tisa.

La controlul efectuat asupra autoturismului, in interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete care contineau tigari, pentru care soferul nu detinea documente legale.

Autoturismul, tigarile precum si persoana in cauza au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 67.000 lei.

Marian S. este cercetat de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Totodata, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.

Tot ieri, 3 octombrie 2013, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.

Astfel, in jurul orei 17.00, o patrula a politiei de frontiera a observat, intr-o zona muntoasa, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior transportand colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a barbatilor, moment in care acestia au abandonat coletele, fugind in directii diferite.

Deoarece persoanele in cauza au ignorat somatiile, lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment in plan vertical, dar profitand de terenul accidentat, acestea au reusit sa fuga.

La cercetarea terenului au fost descoperite 16 colete ce contineau cantitatea de 8.444 pachete cu tigari Jin Ling de provenienta ucraineana, in valoare de 76.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

Din primele cercetari a rezultat faptul ca la activitatea infractionala a participat şi o persoana, cetatean roman, domiciliata pe raza judetului Maramures.
In prezent se efectueaza cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate ºi a documentarii intregii activitati infractionale.


*Si politistii de frontiera din cadrul sectorului PF Poienile de Sub Munte au depistat in localitatea Ruscova o persoana care transporta pe bicicleta un bagaj voluminos.

La controlul efectuat asupra acestuia, in geanta au fost descoperite 259 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 2.300 lei, pentru care barbatul nu a putut prezenta documente de provenienta.

Barbatul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet