În data de 17.01.2019, în jurul orei 20.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Vasyl D., în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism marca Citroen Jumpy, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul autoturismului cantitatea de 500 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Câteva minute mai târziu, în jurul orei 21.00, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Andri V., în vârstă de 38 de ani, conducând un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, tot într-un spațiu special amenajat, dar de data aceasta în podeaua autoturismului, cantitatea de 520 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 1.530 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.

Totodată, cel două autoturisme în valoare de 7.000 lei fiecare au fost indisponibilizate în vederea confiscării, deoarece aveau spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

Față de cei doi cetățeni ucraineni s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

În data de 18.01.2019, în jurul orei 03.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, colegii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, județul Suceava, un grup de persoane care transporta colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea celor în cauză, folosind somarea prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au încercat să fugă. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare si au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus și s-au dispersat în direcții diferite.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment. La fața locului au fost descoperite 9 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.830 pachete țigări, în valoare de aproximativ 173.511 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, jud. Maramureș, au descoperit în apropierea frontierei de stat 12 colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.990 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 70.000 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și