Locația aleasă pentru acest proiect-pilot a fost Parcul Municipal Regina Maria, acolo unde sunt prevăzute 12 posturi de control înșirate de-a lungul unui traseu de 1.200 de metri. Gradul de dificultate al traseului este foarte ușor și poate fi parcurs de către oricine, de la copiii de 7-8 ani până la persoanele cu vârstă înaintată, deoarece se poate parcurge atât în alergare cât și la pas, individual, în grupuri sau, de ce nu, în familie.

Scopul principal al acestei acțiuni a fost în primul rând popularizarea sportului numit orientare, prin acest poligon se urmărește ca un număr cât mai mare de cetățeni să ia un prim contact cu o hartă de orientare. În plus, aceasta poate fi o activitate relaxantă, înlocuindu-se plimbarea pe alei cu o plimbare de-a lungul traseului de orientare cu o hartă în mână.

Panoul de prezentare se află situat lângă Ciuperca din Parcul Municipal, acolo unde, prin grija CS Electro Sistem Baia Mare, se vor pune permanent la dispoziția doritorilor hărți cu traseul de orientare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și