Ieri, 28 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, jud. Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, colegii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bistra, județul Maramureș, un grup de persoane care transporta colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea celor în cauză, folosind somarea prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au încercat să fugă. Astfel, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus, dispersându-se în direcții diferite.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment. La fața locului au fost descoperite 12 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.936 pachete țigări, în valoare de aproximativ 70.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, mai multe colete cu țigări abandonate. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.500 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 157.950 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și