Publicația de profil financiar a publicat din greșeală, vineri, un titlu pe pagina sa principală că Rusia a invadat Ucraina.

Mesajul a rămas activ timp de jumătate de oră, potrivit unui analist rus, Olga Lautman, care a postat captura de imagine pe Twitter.

Utilizatorii care au accesat știrea – ce vine în contextul trupelor rusești desfășurate la granița cu Ucraina și avertismentul oficialilor americani privind o posibilă invazie – au văzut doar un mesaj de eroare, scrie The New York Post.

„Am accesat site-ul și am văzut un breaking news însă știam că nu este adevărat pentru că mă ocup de Ucraina și aș fi printre primii care află”, a declarat Lautman pentru publicația americană.

Bloomberg a declarat pentru The New York Post că a publicat accidental un titlu de știre scris de dinainte în eventualitatea unei invazii.

„Pregătim titlurile pentru multe scenarii și unul dintre aceste titluri a fost publicat din neatenție în jurul orei 16:00 astăzi (vineri – n.red.) pe site-ul nostru”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Bloomberg News, într-un email. „Regretăm profund eroarea”, a mai transmis acesta.

„Titlul a fost scos și investigăm cauza”, a adăugat reprezentantul agenției.

Oficialii ruşi insistă în declaraţiile lor că un război cu Ucraina este „de neconceput” şi acuză Occidentul că imaginează un scenariu apocaliptic pe care să-l pună pe seama Rusiei. Aceasta a fost şi reacţia Kremlinului după ce Bloomberg a publicat titlul.

„Aceasta este o demonstraţie magnifică de cât de periculoasă este situaţia creată de interminabilele declaraţii agresive provenite de la Washington, Londra şi din alte capitale europene”, a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, avertizând asupra „consecinţelor ireversibile” ce pot decurge din „atmosfera de extraordinară tensiune” care există în Europa, potrivit Agerpres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și