În data de 10 mai a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.20, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, județul Suceava, un grup de persoane care transporta colete voluminoase spre interiorul țării.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliţiei de frontieră, acestea au abandonat coletele şi au fugit.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii noştri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în localitatea Straja.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 22.360 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 261.612 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit în seara zilei de 09 mai a.c., în jurul orei 21.10, în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Straja, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.498 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 40.926 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, pe timpul misiunilor de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit, ieri, 10 mai a.c., în apropierea graniţei cu Ucraina mai multe colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.992 pachete cu țigări, provenite din Ucraina, în valoare de 58.400 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet