În urma relaționării cu pădurarul din acea zonă a fost identificat proprietarul tractorului.

În jurul orei 14: 30, proprietarul tractorului, un bărbat cu vârsta de 25 de ani domiciliat în comuna Budești județul Maramureș, s-a prezentat la locul menționat, însoțit de pădurar. Fiind întrebat cu privire la activitatea desfășurată în zonă acesta a precizat faptul că lemnele au fost tăiate de către persoane necunoscute iar el nu a făcut altceva decât să le încarce dat fiind faptul că se aflau pe proprietatea sa. În continuare s-a procedat la identificarea ariei din care s-a tăiat materialul lemnos, în imediata apropiere a remorcii au fost descoperite un numar de cinci cioate nemarcate, cu urme de tăiere proaspete, câteva acoperite cu pământ.

În urma activităților desfășurate de către pădurar s-a constatat faptul că în atelaj erau 14 fire de masă lemnosă de esență molid cu dimensiuni la capătul gros între 40 cm și 20 cm și lungimi cuprinse între 5 și 7 metri.

În cauză s-au întocmit documentele prevăzute de actele normative în vigoare; proces verbal de constatare a contravenției în domeniul silvic și proces verbal de dare în custodie a materialului lemnos până la soluționarea cauzei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și