La propunerea șefului administrației județene, Gabriel Zetea, Consiliul Județean Maramureș a fost partener al evenimentului, finanțând cu 75.000 lei campionatul organizat în comun cu Asociaţia Club Sportiv XPO Racing și Primăria Municipiului Baia Mare.

Cele 51 de echipaje din țară și străinătate, aliniate la start, au parcurs traseul pe DN 18 Baia Sprie – Desești, atât participanții la cursă cât și reprezentanții Federaţiei Române de Automobilism Sportiv declarându-se încântați de ruta care străbate Munții Gutin.

Duminică, 30 august, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a îmbrăcat costumul de curse și a urcat în Ferrari-ul condus de multiplul campion, Mihai Leu, experimentând adrenalina specifică sporturilor cu motor. Gabriel Zetea i-a mulțumit lui Mihai Leu pentru oportunitatea extraordinară, dar și pentru cuvintele frumoase pe care le are la adresa județului nostru. „Îi mulțumesc lui Mihai Leu pentru modul frumos și special în care a vorbit despre Maramureș, în fiecare interviu pe care l-a acordat în cadrul acestui eveniment și sunt mândru, ca maramureșean, să aud că traseul pe care l-au parcurs aici, pe Gutin, reprezintă una dintre cele mai frumoase rute din țară”, a declarat șeful administrației județene.

Președintele Gabriel Zetea a mai precizat că susține reluarea tradiției raliurilor în Maramureș și că își dorește ca dragostea pentru sporturile cu motor să fie insuflată și noilor generații. „Personal, mă bucur că reluăm tradiția unor astfel de competiții de anvergură și asigur Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) că mereu vom răspunde , la susținerea unor astfel de concursuri incredibile, încărcate de adrenalină.Totodată, mă bucur că reprezentanții FRAS au fost mulțumiți de felul în care a fost organizată această competiție și de traseul propus, menționând că își doresc să revină și în viitor. Îmi doresc ca, prin astfel de inițiative, să reușim să insuflăm noilor generații dragostea pentru automobilismul sportiv”, a mai arătat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...