Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a informat că în Ocoliş au fost inundate aproximativ 30 de case şi un bar, iar 11 adulţi şi doi copii au rămas izolaţi în podurile construcţiilor. În aceeaşi localitate, DJ 750G este avariat şi colmatat.

În localitatea Runc, o alunecare de teren a afectat o casă, iar în Vidolm un autoturism a fost luat de viitură şi o casă a fost inundată. O altă casă a fost inundată în Poşaga unde, de asemenea, DJ 750F a fost avariat şi colmatat.

"Nu sunt raportate victime până la această oră", au precizat, joi seara, reprezentanţii ISU Alba.

Două comune din Munţii Apuseni, Ocoliş şi Poşaga, s-au aflat joi sub cod roşu meteo, fiind semnalate precipitaţii abundente şi grindină. Ulterior, codul roşu a fost extins şi pentru alte zone din Apuseni, fiind transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor.

Zonele vizate sunt Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Baia de Arieş, Roşia Montană, Lupşa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărişoara, Almaşu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Arieşeni, Sălciua, Vadu Moţilor, Poşaga, Ciuruleasa, Mogoş, Poiana Vadului şi Ocoliş.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forţelor. Au fost mobilizate şi SVSU-urile din zonele afectate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și