"În urma activităţilor investigativ operative desfăşurate de către personalul MAI, cei doi bărbaţi evadaţi din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Maramureş au fost depistaţi pe raza comunei Deseşti", a spus Ionela Cozma.

În context, conducerea IPJ a dispus efectuarea de verificări cu privire la evenimentul înregistrat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Maramureş în cursul nopţii de miercuri spre joi, urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să fie luate măsurile legale care se impun.

Potrivit aceleiaşi surse, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de evadare sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Cei doi tineri, ambii în vârstă de 21 de ani, au fost arestaţi, în septembrie, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Conform unor surse judiciare, dispariţia celor doi tineri au fost depistată joi dimineaţa, în momentul în care aceştia ar fi trebuit să fie duşi la Curtea de Apel Cluj, unde urma să se judece recursul pentru arestarea preventivă.

Ei ar fi reuşit să evadeze prin forţarea grilajului de la fereastra toaletei.

Citește și