Treisprezece elevi au susținut o pledoarie pentru lectură, concurând la cele două premii de la secțiunile ”Cea mai bună fișă de lectură” și ” Cititorul anului” (Convinge-mă să citesc !).

Prin acest concurs s-a dorit popularizarea cărţilor destinate copiilor şi adolescenţilor, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii. Concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor și atragerea lor, ca cititori, la Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighetu Marmației.

Pornind de la afirmația cronicarului Miron Costin “…că nu este alta și mai frumoasă și mai de folos în toată viața omului, zăbavă, decât cetitul cărților”, prof.dr. Ioan Dorel Todea-președintele juriului, a vorbit despre importanța lecturii în condițiile date de evoluția societății contemporane, a tehnologiei - tot mai atractivă pentru copii și tineret- rolul cărții în dezvoltarea intelectuală a tinerilor, adresând îndemnul ca profesorii și părinții să îndrume copiii spre profunzimea informațiilor primite prin lectură. Managerul Centrului Cultural a prezentat noua locație a bibliotecii, oferta pentru cititorii din oraș și a felicitat colectivul de bibliotecari pentru efortul deosebit în amenajarea fiecărei secții.

Evenimentul s-a desfăşurat pe două secţiuni: categoria 11-13 ani şi categoria 14-18 ani. Concurenţii au lecturat toate cele 10 cărţi din tematica stabilită.

Juriul a stabilit următorul clasament: la categoria 11-13 ani - premiul I , Kubaș Cristina, premiul II- Bococi Delia Maria, premiul III- Smecicaș Laura Maria, premiul pentru cea mai bună fișă de lectură Petrar Andreea; categoria 14-18 ani-premiul I, Colopelnic Darius Nicolae, premiul II- Corneștean Anca Maria, premiul III- Szabolcsi Bianca, premiul pentru cea mai bună fișă de lectură: Colopelnic Darius Nicolae.

Organizatorii au declarat „Cititorul anului” pe Kubaș Cristina (Liceul Tehnologic Poieni)-la copii și pe Colopelnic Darius Nicolae la categoria adolescenți. Câștigătorii concursului vor participa la faza națională, care va avea loc la Miercurea Ciuc în luna martie a acestui an.

Colectivul Bibliotecii Municipale „Laurențiu Ulici” (șef secție Diana Iancu) a reușit și în acest an să organizeze un eveniment reprezentativ, care se bucură de interesul copiilor și adolescenților, deveniți cititori fideli. Succesul este remarcabil dacă ținem sema că personalul bibliotecii depune un efort considerabil pentru punerea în funcțiune a noului sediu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet