Câteva zeci de spectactori au aplaudat spectacolul „DE ZIUA TA FEMEIE !”, susținut de cei mai importanți interpreți ai cântecului popular din municipiu și de Ansamblul Folcloric MARA. Scenariul spectacolului- scris de Dorel Todea- a vorbit despre importanța evenimentului, despre respectul și dragostea pentru femeie, aducând un omagiu mamei, soției, iubitei, prietenei sau colegei de muncă.

Cu un repertoriu original, reprezentativ, fiecare cu stilul de interpretare, punând suflet în evoluția scenică, au sustinut un regal de muzică populară artiștii: Ileana Matus, Maria Mihali, Marius Iusco, Mihai Chiș și Ioan Godja.

În coregrafia maestrului Gheorghe Rednic, tinerii dansatori ai Ansamblului Folcloric MARA, au prezentat suite de dansuri din Maramureș, Lăpuș și Moldova, dovedindu-se demni continuatori ai marelor performanțe ale celebrului ansamblu care se apropie de aniversarea a cincizeci de ani de activitate. Trebuie apreciată și evoluția orchestrei de muzică populară, dirijată de Mihai Chiș, alcătuită din instrumentiști consacrați, cei mai mulți profesori la Școala de Artă „Gheorghe Chivu”sau vechi colaboratori, o dovadă că la orice oră orașul poate avea o formație de mare performanță. Poetul Vasile Muste a prezentat versuri emoționante dedicate frumuseții feminine.

Prezentarea s-a dovedit a avea un rol important în configurația spectacolului, asigurând liantul dintre numere, mai mult, constituind-se în adevărate momente artistice realizate de experimentatul Dorel Todea și fermecătoarea Anamaria Ardelean. Câțiva dintre spectatori (mai ales doamne) au afirmat că „prezentatorii și spectacolul puteau avea loc la orice televiziune”!

Elevii Școlii de Artă „Gheorghe Chivu” au prezentat spectacolul intitulat „ETERNA EA !” cuprinzând momente de folclor, muzică ușoară și dans. Copiii și tinerii, îndrumați cu pricepere de profesorii școlii, au avut o evoluție de excepție, spectacolul încheindu-se cu un vals la care au participat alături de copiii-artiști, toți spectatorii aflați în sală. Doamnele și domnișoarele au primit ilustrate-felicitări. Din partea primăriei municipiului a participat ing. Ildiko Bereș, viceprimarul orașului care împreună cu șeful secției, prof. Ioan Tivadar(care a prezentat și spectacolul) au felicitat doamnele dorindu-le sănătate și bucurii alături de cei dragi!

Organizatorii și-au dorit un număr mai mare de spectatori-spectatoare, evenimentele fiind gratuite dar, fie că sighetenii nu au fost informați, fie că au fost preocupați mai mult de localurile publice, neîncăpătoarea timp de aproape o săptămână !!!

Centrul Cultural Sighetu Marmației

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și