Miercuri, 21 iunie a.c., în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a ieși din țară L.K., cetățean ceh, care conducea o autoutilitară marca Fiat aparținând unei societăți comerciale din Cehia.

În urma verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au constatat că vehiculul era plin cu mai multe coarne de cerb, pentru care conducătorul auto a prezentat o factura fiscală, dar nu avea documentele necesare pentru a scoate bunurile din țară.

La fața locului a fost solicitat un echipaj din cadrul I.P.J. Satu Mare - Serviciul Arme Explozibil și Substanțe Periculoase care, împreună cu polițiștii de frontieră, a efectuat verificarea în comun a mărfii.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 680 bucăți coarne de cerb (600 bucăți coarne de cerb carpatin și 80 de bucăți coarne cerb lopătar) în valoare de 14.000 lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de transport al vânatului găsit împușcat ori tranșat în teren, comercializarea, naturalizarea și orice operațiuni privind vânatul sau părți ori produse ușor identificabile provenite de la acesta dobândite fără respectarea legii, fapta prevăzută și pedepsită de Legea 407/2006 a vânătorii și fondului cinegetic, iar cele 680 de coarne de cerb au fost predate unui echipaj din cadrul IPJ Satu Mare - Serviciul Arme Explozibil și Substanțe Periculoase, în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet