În ziua de 12 octombrie a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău – I.T.P.F. Maramureş, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Sarasău, jud. Maramureș, un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în UCRAINA. Conducătorul auto, cetăţeanul ucrainean Roman F., în vârstă de 40 ani, era însoţit de un conaţional, Mykhailo F., de 49 ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au depistat, în portbagaj, un loc special amenajat în care au fost observate mai multe pachete cu țigări, motiv pentru care mașina şi cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunțit.

Astfel, au fost descoperite ascunse în locul special amenajat din portbagaj, în bancheta din spate, în bara de protecție spate şi în ușile autoturismului, cantitatea de 2.246 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 20.200 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi ucraineni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet