Atacul s-a produs în Newtownabbey, duminică seară.

Mai mulţi tineri înarmaţi cu bâte de baseball au spart ferestrele locuinţei românilor, apoi i-au atacat pe cei aflaţi înăuntru.

O vecină care a alertat poliţia şi a încercat să acorde primul ajutor a descris imaginile ca fiind oribile. A comparat scena cu una din Troubles, o perioadă de violenţe în Irlanda de Nord, când au murit în jur de 3.500 de oameni în 30 de ani.

Erau scene de groază, nu am mai văzut niciodată aşa ceva!
Femeia a povestit că în momentul în care a intrat în casă erau urme de sânge peste tot. Unul dintre români avea capul spart şi un picior rupt.

"Când am intrat în casă, ferestrele erau sparte, era sânge peste tot. La etaj, mai mulţi copii erau într-o cameră înspăimântaţi. În dormitorul principal, un tânăr de 28 de ani era întins pe jos cu răni grave la cap. A fost bătut cu bâtele de baseball şi părea că unul dintre picioare e rupt, iar un umăr era dislocat. Avea o rană, ori era tăiat, ori împuşcat. Sângera foarte tare, plângea şi era în stare de şoc. Erau scene de groază, nu am mai văzut niciodată aşa ceva", a declarat femeia.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz şi investighează incidentul drept o infracţiune motivată de ură.

Cei care locuiesc zonă sunt în stare de şoc şi s-au declarat dezgustaţi că asemenea fapte au avut loc în comunitatea lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și