Conferirea titlului onorific a fost propusă de către Primarul mun. Sighet, Vasile Moldovan. Acesta a elogiat activitatea celor trei sigheteni pe pagina sa de Facebook:

Am apreciat întotdeauna profesorul, antrenorul neobosit, dar mai ales omul Eugen Mihaljek care, primind oferte tentante și având ocazia să-și dezvolte o carieră de succes în Australia, Statele Unite ale Americii sau Japonia, a ales să rămână acasă, în Sighetu Marmației. A investit timp și bani, reușind să așeze orașul nostru pe harta tenisului românesc și internațional. Și dacă avem în orașul nostru “un AS de …66 de puncte!”, consider că merită pe deplin Titlul de Cetățean de Onoare!

La cei 91 de ani împliniți de curând, singurul din primul lot de deținuți politici maramureșeni rămas în viață, domnul Petru Codrea este un veritabil model de demnitate și moralitate creștină și socială. Acordându-i Titlul de Cetățean de Onoare, nu am făcut altceva decât să aducem un dram de recunoștință colectivă unui Om care a pus mai presus de orice dragostea pentru adevăr și pentru valorile care au definit de-a lungul timpului poporul nostru. Consider că onorabilul titlu se extinde astăzi tacit și asupra celorlalți tineri maramureșeni care au suferit ororile regimului comunist și care din păcate nu mai sunt printre noi.

Profesorul Zoltan Csillik este în primul rând mentorul multor generații de sportivi de performanță ai Sighetului dar și un model de cetățean implicat în mod dezinteresat în mișcarea sportivă a comunității, promovând practicarea exercițiului fizic și un stil de viață sănătos. Monica Iagăr, Hriț Erica, Trifoi Celia, David Patricia Daria, Szeibert Francisc, Macioca Ana, Derda Cristina, sunt doar câțiva dintre tinerii sigheteni antrenați de domnul Csillik, a căror nume sunt înscrise pe lista performerilor români în atletism. Consider a fi pentru noi o datorie morală cea de acordare a Titlului care-l așează la loc de cinste, în galeria Cetățenilor de Onoare ai orașului nostru.

Vă mulțumesc, în numele sighetenilor, domnilor Cetățeni de Onoare ai municipiului Sighetu Marmației și vă urez viață lungă și frumoasă!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și