În data de 14 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, în cooperare cu Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, la ora 07.45, polițiștii de frontieră suceveni au observat în apropierea liniei de frontieră, pe direcția localității Brodina, județul Suceava, cinci persoane care transportau colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru interceptarea şi identificarea persoanelor în cauză, fiind efectuate somaţiile legale prin voce. Deoarece persoanele nu s-au supus somaţiei, au fost executate patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Profitând de vegetaţia abundentă şi terenul accidentat, persoanele au abandonat coletele cu țigări și au fugit spre interiorul țării, nereușindu-se prinderea acestora.

S-a procedat la cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 5 colete specifice țigărilor de contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 8.820 de pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Țigările, în valoare de 103.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și