Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate în colete de mici dimensiuni, au fost trecute peste frontieră cu o dronă, urmând a fi preluate de un cetăţean român. Deoarece acesta a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de armă în plan vertical.

Azi noapte, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care în apropierea frontierei de stat a fost observată o persoană, care nu-și justifica prezența în zonă.

Patrula poliției de frontieră a acționat pentru reținerea persoanei respective, efectuând somațiile legale prin voce, însă deoarece aceasta nu s-a supus și a încercat să fugă, au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea cetățeanului român I. M., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș, iar în apropierea acestuia au fost descoperite 11 colete de mici dimensiuni, care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliției de frontieră.

În urma inventarierii celor 11 colete, de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 2.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.900 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Ieri, 16 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Siret, jud. Suceava, a observat mai multe persoane care au trecut frontiera, din Ucraina în România, cu baxuri în spate. După ce au ajuns pe teritoriul nostru au abandonat coletele și s-au întors pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

La fața locului, lucrătorii noștri au descoperit opt colete ce conțineau cantitatea de 4.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 52.600 lei, iar ulterior autoritățile ucrainene ne-au informat că au descoperit pe aceeași direcție 5 colete cu țigări și un cetățean ucrainean.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, au descoperit, în ultimele 48 de ore, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență extra comunitară desfășurată în zona de responsabilitate, cantitatea de 4.490 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 52.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet