Aproximativ 18.000 pachete cu țigări confiscate în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei la frontiera de nord
Sâmbătă, 25 Martie 2017


Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit aproximativ 18.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din Romania. Țigările în valoare de peste 184.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar un sucevean a fost dus în arestul IPJ Suceava.

* Ieri, 24 martie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră au observat un autoturism de teren care se deplasa cu farurile stinse dinspre frontiera de stat spre localitatea Ulma, judeţul Suceava.

Drept urmare, lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri autoturismul, momentul în care acesta a demarat în trombă acroşând autospeciala poliţiei de frontieră.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, nefiind persoane rănite. S-a reuşit reţinerea conducătorului auto, iar în maşina de teren marca Mitsubishi Shogun au fost observate mai multe colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Persoana reţinută a fost identificată ca fiind Sorin C. de 37 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, care a spus că nu se simte bine, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au solicitat o ambulanţă.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi unde, în urma investigaţiilor specifice, i s-a spus că este în afara oricărui pericol.

De asemenea, s-a procedat la inventarierea coletelor din maşină şi s-a constatat că acestea conţin 4.850 pachete ţigări în valoare de 53.400 lei.

Suceveanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

* În data de 24 martie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al PF Suceava, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Lupcina 7 colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar la scurt timp acestea ne-au comunicat faptul că pe direcţia respectivă a fost reţinută o persoană implicată în activitatea infracţională.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 115.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

* Tot ieri, 24 martie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul maghiar Mihaly K., în vârstă de 41 ani. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Ungaria.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucrineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în filtrul de aer, bord, aripi faţă, uşi faţă, plafon şi portbagajul autoturismului, cantitatea de 470 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 2.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen Passat a fost indisponibilizat de către autorităţile vamale până la plata amenzii.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au descoperit, pe timpul unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, 1.470 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

De asemenea, întreaga cantitate de ţigări în valoare de 13.400 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și