Ieri, 25 martie a.c., în P.T.F. Vicşani feroviar, jud. Suceava, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra trenului internaţional, compus din două locomotive şi 30 de vagoane, care circula pe ruta Vadu Siret-Dorneşti, aflat pe sensul de intrare în România.

Astfel, a fost descoperită, în cele două locomotive, ascunsă în capacele exterioare ale radiatoarelor de pe partea dreaptă, cantitatea de 1.580 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că ţigările aparțin cetăţenilor români Stelică A., în vârstă de 59 de ani și Mihai L., de 51 de ani, ambii lucrători CFR, domiciliaţi pe raza jud. Suceava.

Ţigările în valoare de 2.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi cetăţeni români au fost sancţionat contravenţional, de către autorităţile vamale, cu amendă în valoare totală de 12.000 lei.Tot ieri, 25 martie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul maghiar David B., de 19 ani. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în uşile, bordul și rezervorul autoturismului, precum şi într-un spaţiu special amenajat sub schimbătorul de viteze, cantitatea de 680 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 3.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen Passat, în valoare de 6.000 lei, a fost reţinut de către autorităţile vamale în vederea confiscării deoarece avea spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.În data de 25 martie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a descoperit în apropierea frontierei de stat, 28 de colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile statului vecin despre producerea evenimentului, la scurt timp acestea comunicându-ne faptul că pe direcţia respectivă au fost reţinuţi 14 cetăţeni ucraineni, implicaţi în activitatea infracţională.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 16.830 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 153.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş au descoperit mai multe colete cu ţigări abandonate în apropierea frontierei de stat.

S-au dispus măsuri de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 7.500 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 68.300 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară activităţi specifice în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi depistarea persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și