În noaptea de 06/07 ianuarie a.c., un echipaj de poliţie din Baia Sprie a identificat în trafic un autoturism despre care existau indicii că transporta ţigări de contrabandă. Pe strada Piaţa Libertăţii, poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a acestuia însă şoferul nu s-a conformat.

Agenţii de poliţie au pornit în urmărirea acestuia cu autoturismul de serviciu care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Întrucât conducătorul auto nu a oprit, unul dintre agenţii de poliţie a folosit armamentul, iniţial în plan vertical, iar apoi înspre cauciucul stânga spate. S-a reuşit astfel oprirea autoturismului pe strada Gutinului din Baia Sprie.

La volanul maşinii a fost identificat un tânăr de 25 de ani din comuna Petrova, ce era însoţit de o minoră de 17 ani din aceeaşi localitate.

În urma controlului efectuat, pe bancheta din spate şi în portbagaj, poliţiştii au găsit nouă baxuri în care se aflau 4909 pachete cu ţigări netimbrate în România, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de aproximativ 50 000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Baia Sprie în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Pentru actul de curaj, profesionalismul şi determinarea de care au dat dovadă, poliţiştii au fost felicitaţi de şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, comisar şef de poliţie Dr. Viorica Marincaş, care a precizat „actul de curaj de care aţi dat dovadă şi implicarea dumneavoastră în prinderea şi identificarea persoanei bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă constituie dovada faptului că numai printr-un efort permanent şi abnegaţie putem să asigurăm supremaţia legii”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și