Ieri, 14 decembrie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Maramureş au declanşat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.30, lucrătorii noștri au depistat în trafic pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism marca Citroen Jumpy, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, s-a trecut la urmărirea autoturismului, reuşindu-se blocarea şi oprirea acestuia pe raza localității Fereşti. În urma acțiunii conducătorul auto a fost reţinut, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 24 de ani, iar în mașina au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu şoferul la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor din autoturism și s-a constatat că acestea conțin 20.474 pachete țigări, de provenienţă Duty Free, în valoare de 239.546 lei, iar autoturismul marca Citroen Jumpy în valoare de 7.700 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faţă cetățeanul român fiind luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca la finalizare sa fie luate măsurile legale ce se impun.

În data de 14 decembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina, judeţul Suceava, în baza informărilor primite de la grănicerii ucraineni, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel în jurul orei 02.40, lucrătorii noştri aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au auzit sunete specifice unui aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Straja - Gura Putnei şi ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine.

Imediat, s-a declanşat o acţiune specifică de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care într-o zonă împădurită din extravilanul localităţii Gura Putnei a fost observată o persoană. Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acesteia, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoana în cauză nu s-a supus fugind în vegetaţie.

În urma cercetării zonei poliţiştii de frontieră au descoperit un colet cu țigări care a fost transportat la sediul sectorului, iar la inventariere a rezultat cantitatea de 500 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 5.850 lei.

Au fost informate și autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și