Ieri, 25 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.15, colegii noștri au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Crasna Vișeului, nouă colete cu țigări provenite din contrabandă.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Baxurile descoperite la fața locului au fost transportate la sediul serviciului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.458 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 52.200 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au declanșat, în data de 24 mai a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în urma căreia, pe direcţia localităţii Straja, au fost descoperite două colete cu țigări, abandonate în apropierea frontierei de stat.

În urma celor constatate, baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.750 pachete cu țigări, de provenienţă Duty Free, în valoare de 20.500 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea condiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet