În dimineața zilei de 4 februarie a.c., după ora 9, ca urmare a încălzirii bruște a vremii, a topirii rapide a zăpezii și a ploilor din ultimele zile, s-a produs o viitură de proporții pe râul Vaser. Viitura și gheața au măturat totul în cale, inclusiv case și autoturisme.

Din informațiile pe care le deținem, se pare că mai multe zeci de persoane au rămas blocate în munte, din cauză că atât drumul cât și calea ferată forestieră au fost distruse pe anumite segmente. Vestita mocăniță nu mai circulă pe traseul îndrăgit de turiști.

Conform ultimelor informații se pare că s-a format o nouă viitură, începând cu stația CFF „Făina”, viitură care urmează să lovească din nou toată Valea Vaserului. Încă nu se cunoaște impactul ce îl vor avea aceste două viituri asupra Văii Vișeului și a Văii Tisei.

ACTUALIZARE ActualMM:

Pompierii militari maramureșeni au intervenit și astăzi în sprijinul comunităților amenințate de topirea zăpezilor și creșterea nivelului apelor. La această oră, personalul Secției de Pompieri Vișeu de Sus, alături de reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență acționează, sub coordonarea lui Sebastian Lupuț, prefectul județului Maramureș și a col. Mureșan Ioan-Daniel, inspector șef al I.S.U. Maramureș, pentru deblocarea drumului de acces către mai multe gospodării de pe Valea Vaserului.

70 de persoane au rămas izolate în zonă, din cauza zăpoarelor de gheață care au acoperit drumul pe o distanță de circa 6 kilometri. Acestea au afectat și 6 gospodării.

La intervenție participă și reprezentanți ai Serviciului de Gospodărire a apelor, precum și personalul Serviciului Salvamont din Borșa și Vișeu de Sus. Împreună cu autoritățile locale, pompierii organizează și un transport de alimente de strictă necesitate.

Din informațiile disponibile la această oră, printre cei izolați nu există persoane care să necesite asistență medicală de urgență, dar un echipaj S.M.U.R.D., însoțit de dr. Macovei Valentin, directorul medical al Spitalului din Vișeu de Sus, se află în zonă pentru a acorda, la nevoie, îngrijiri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet