Între orele 10.00 – 12.00, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare, împreună cu cei din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Groşi şi Postului de Poliţie Recea, au acţionat cu şapte autospeciale, una dintre ele prevăzută cu aparatură radar, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii au urmărit să-i determine pe conducătorii auto să adopte un comportament preventiv în trafic şi să-i conştientizeze de pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Pe parcursul celor două ore, poliţiştii au controlat 103 autovehicule şi au constatat 81 de abateri contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 21 900 de lei. Cele mai frecvente nereguli constatate au fost nerespectarea regimului legal de viteză şi indisciplina pietonilor.
Totodată, poliţiştii au reţinut patru permise în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Acţiuni similare au fost desfăşurate săptămâna aceasta pe drumurile publice din judeţ. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat peste 300 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi de aproximativ 80 000 de lei.
De asemenea, ca măsură complementară, au fost reţinute 39 permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și