Ieri, 02 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 10.20, un echipaj al poliției de frontieră a depistat în apropierea frontierei de stat pe raza localităţii Falcău, jud. Suceava, doi cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză, ambele de sex masculin, nu vorbeau limba română, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni din Guineea Franceză şi Gambia, în vârstă de 25, respectiv 17 ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, pe jos, pe câmp.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei doi cetățeni urmează să fie predați în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet