În urma sesizării, doi jandarmi împreună cu doi membrii din cadrul Salvamont Borșa au format o echipă de cautare și s-au deplasat spre locația indicată. După aproximativ 2 ore, căutările au fost oprite datorită vizibilității reduse, a terenului foarte accidentat și impracticabil în condiții de siguranță.

La ora 06.30 s-au reluat căutările, echipa fiind formată din 3 jandarmi, doi membrii din cadrul Salvamont Borșa și un membru al Unității Canine Salvamont Borșa cu un câine de căutare.

La aproximativ o ora de la reluarea căutării, persoanele au fost găsite în apropierea locului indicat prin coordonatele GPS, acestora le-a fost evaluată starea de sănătate constatându-se că nu prezintă leziuni sau alte afecțiuni, fiind doar epuizate fizic în special copiii minori. Persoanele rătăcite au fost însoțite pâna la drumul de acces și transportate în locul unde erau cazate.

Atunci când vă aflați într-o situație dificilă, solicitați cu încredere ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și