În sat Șugatag, într-o pantă cu vizibilitate, acești au ajuns din urmă un autoturism marca VW Passat CC de culoare roșie, care se deplasa pe aceeași direcție de mers. La volanul autoturismului se afla o șoferiță, care făcea manevre incoerente, iar la un moment dat a tras foarte mult pe dreapta și a redus viteza până la limita opririi. Astfel, coloana de motocicliști a început să efectueze manevra de depășire. Deși în zonă depășirea este interzisă (indicator + marcaj longitudinal continuu), legislația rutieră permite motocicliștilor să depășească autovehicule aflate în mers (Indicatorul rutier în cauză se numește: „Depășirea interzisă cu excepția motocicletelor fără ataș”).

Primul motociclist a depășit în condiții de siguranță, ulterior autovehiculul virând brusc la stânga fără să semnalizeze și fără să se asigure, cu scopul de a intra pe o uliță laterală. Autoturismul a acroșat din mers în lateral pe al doilea motociclist din coloană, care s-a dezechilibrat, reușind totuși ca prin minune să redreseze motocicleta. În schimb, din păcate, șoferița aflată la volan, probabil că s-a speriat, și a accelerat brusc, tăind complet calea celui de-al treilea motociclist aflat în coloană. Deși motociclistul a încercat să facă o eschivă stânga-dreapta pentru a ocoli autoturismul, nu a avut nicio șansă, fiind lovit în plin de către acesta.

În urma coliziunii, motociclistul a fost proiectat pe asfalt, alunecând cca 20 metri și oprindu-se cu spatele într-un stâlp de poartă. Ca prin minune, motociclistul nu a suferit decât răni ușoare: escoriații și contuzii superficiale. Motocicleta (scooter) a fost grav avariată, fiind irecuperabilă. Autoturismul are spoiler față spart, oglindă stânga ruptă și alte avarii minore.

La fața locului a sosit în scurt timp soțul șoferiței care a făcut scandal, fiind agitat de cele petrecute, trecând cu un autoturism de teren peste linia continuă și parcând pe sensul opus de mers în viteză.

În urma unui apel la 112, la fața locului a sosit un echipaj de Poliție de la Secția rurală Ocna Șugatag. Echipajul de Poliție l-a sancționat contravențional pe motociclist cu amendă + suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, deși mai mulți martori au relatat cele petrecute. Nu știm în acest moment dacă s-au luat măsuri legale și împotriva șoferiței imprudente. Motociclistul accidentat a declarat că va ataca în instanță decizia agentului constatator, care nici măcar nu a dorit să audieze martorii.

Sighet 247 a solicitat un punct de vedere oficial la IPJ Maramureș cu privire la aspectele relatate în acest articol.

ACTUALIZARE IPJ Maramureș:

La data de 24 aprilie a.c., ora 10.36, polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag au fost sesizați despre faptul că pe D.N. 18, pe raza satului Șugatag a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că o motocicleta, condusă de un bărbat de 40 ani din Sighetu Marmației s-a angajat în depășirea unui autoturism, condus de o tânără de 27 ani din Giulești, care intenționa să vireze spre stânga.

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero în ambele cazuri.

Conducătorul motocicletei a fost sancționat contravențional și a fost dispusă măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 60 de zile conform O.U.G. 195 din 2002 pentru depășire neregulamentară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet