Mai multe echipaje ale pompierilor militari de la Sighetu Marmației sunt la fața locului și intervin pentru stingerea focului.

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul.

Pompierii Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației au intervenit astăzi, 17.08., la lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui imobil din localitatea Hărnicești. Militarii au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială S.M.U.R.D. Flăcările au distrus circa 80 de metri pătrați din acoperisul de lemn învelit cu ondulin și aproximativ 100 de metri pătrați de perete din lemn. Din cauza distanței mici dintre imobile, flăcările s-au extins și la o anexă și un imobil din vecinătate. Focul a distrus circa 215 metri pătrați din acoperișul de lemn, 2.000 de kg de fân și diverse obiecte de mobilier din sufragerie. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un burlan care nu era protejat corespunzător fața de matrialele combustibile din jur.

Pe această cale, pompierii maramureșeni atrag atenția cetățenilor asupra pericolelor pe care le reprezintă coșurile de fum și burlanele necurățate sau defecte. Cetățenii trebuie să curețe și să efectueze periodic lucrări de întreținere , cu personal specializat, la coșurile de fum și burlane pentru a evita producerea unor catastrofe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și