Cele două paciente sunt eleve la Liceul Tehnologic Forestier. Cursurile se țin în clădirea Școlii Generale Nr. 4 pentru că imobilul liceului este în reabilitare.

Celor dou[ fete li s-a făcut brusc rău și profesorii au chemat în ajutor echipajele ambulanței, SMURD și pompierii militari. Acestea au fost preluate de ambulanțe și duse la UPU din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Se pare că ele s-au intoxicat cu fumul emanat de la soba de teracotă pe lemn din clasă.

La fața locului au fost prezenți și pompierii militari din Sighetu Marmației și echipajele poliției și jandarmeriei Sighet.

ACTUALIZARE:

Conducerea liceului a explicat faptul că mai mare a fost sperietura, conform InfoMM.ro.

“A fost o emanaţie de fum. Fetele sunt uşor mai sensibile. Noi funcţionăm temporar aici, în clădirea fostei Şcoli nr. 4 până la terminarea lucrărilor de realizare a acelui campus care se efectuează la noi. Sobele au fost verificate, curăţate, atunci când ne-am mutat aici. O primă explicaţie ar fi presiunea atmosferică, mult prea joasă, care a făcut ca fumul să ajungă înăuntru. Doar două fete de clasa a IX-a au acuzat probleme de respiraţie din totalul de aproape 30 elevi. Fumul nu s-a degajat în altă sală de clasă. Dar sala de clasă respectivă a fost evacuată şi am sunat imediat la 112. Au fost transportate la spital şi au fost monitorizate. Sunt bine. Am înţeles că a fost o reacţie a organismului la acel fum, nu este vorba despre o intoxicaţie”, a arătat Mariana Şteţca, directorul Liceului Tehnologic Sighetu Marmaţiei.

La orele amiezii, cele două fete au fost externate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet