Întâmplarea este similară cu cea petrecută la Colegiul Gheorghe Şincai în urmă cu trei luni, dar nu la fel de gravă. În cazul precedent, eroarea a fost remediată în aproximativ 48 de ore.

Cum a fost posibilă schimbarea
Specialiştii în IT susţin că schimbarea a fost făcută de cineva din interiorul instituţiei. Motivul este unul foarte simplu: procedurile care trebuie urmate sunt stricte şi necesită câteva documente la care nu ar putea să aibă acces decât cineva din şcoală.

Pentru a identifica o locaţie pe Google maps se trimite o solicitare la Google cu adresa exactă. Sediul Google pentru Europa de Est este la Paris şi cei de acolo după ce identifică prin satelit locaţia, clădirea efectiv, trimit o scrisoare cu un cod care trebuie introdus de solicitant.

“Cine a trimis solicitarea trebuie să aibă acces la corespondenţa şcolii. Nu este chiar uşor să schimbi o locaţie şi scrisoarea cu acel cod de identificare vine pe adresa indicată”, a precizat Raul A., specialist IT.

Probabil că este o glumă a unui elev sau a unui fost elev, cert este că unul dintre cele mai bune licee din judeţ a devenit subiect de glumă pe Internet . Oricine este străin de oraş şi doreşte să ajungă la locaţie cu ajutorul google maps va vedea noua denumire a şcolii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și