În 9 aprilie, deputatul Duruș face prima interpelare pe subiect, după ce lucrările abandonate în decembrie nu au mai fost reluate după trecerea iernii. La trei luni, în 9 iulie, Ministerul Transporturilor înregistrează pe pagina deputatului Duruș de la Camera Deputaților răspunsul la interpelare. Spune că „lucrările vor fi reluate în mai (n.n-era luna iulie deja)” și că „estimăm finalizarea lucrărilor în luna august” (foto 1, răspuns interpelare aprilie).

În 11 septembrie, deputatul Duruș face o nouă interpelare pe tema DN 18 B. Nu constată doar că drumul nu a fost gata în august, așa cum s-a promis, ci și că Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a oprit lucrările pentru că erau executate fără aviz și proiect, iar DNA suspecta o fraudă la achiziționarea materialelor folosite. Atât decizia ISC cât și ancheta DNA ar fi trebuit să apară în răspunsul ministerului din luna iulie.

„Am impresia că ne jucăm de-a „hoțul și prostul”. Este inadmisibil, ca ministru, să nu ai responsabilitatea declarațiilor. Acel drum leagă comunități care depășesc ca populație 50.000 de oameni, pe care tu, ministru, îi iei la mișto. La răspunsul dat la ultima interpelare ministrul Cuc îmi răspunde că termenul de finalizare din august era pentru un anumit tronson (foto 2, răspuns interpelare septembrie) și nu pentru întreaga porțiune dintre Baia Mare și Târgu Lăpuș. Îl asigur pe ministru că maramureșenii știu citi și înțelege foarte bine și nu apreciază la fel de bine inadvertențele, ca să nu le numesc minciuni, din cele două răspunsuri la interpelări”, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, Vlad Emanuel Duruș.

Deși s-a cerut în interpelare o data certă de începere și finalizare a lucrărilor, răspunsul ministrului nu cuprinde așa ceva. Se vorbește doar că avizele și documentația tehnică pentru tronsonul II nu au fost depuse la ministerr pentru obținerea autorizației de construire, deși aveau termen scadent în 27 septembrie 2019.


Biroul comunicare, cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

FOTO: Duruș l-a prins pe Cuc cu „ocaua mică” - Ministrul se încurcă în propriile cuvinte pe tema reabilitării DN 18B

FOTO: Duruș l-a prins pe Cuc cu „ocaua mică” - Ministrul se încurcă în propriile cuvinte pe tema reabilitării DN 18B

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și