Inițiatorul și organizatorul acestei forme de omagiere a Poetului Național, al românilor de pretutindeni, este Uniunea Regională “Dacia” din Transcarpatia, președinte dr. Ion M. Botos. La eveniment au fost prezenți, ca la fiecare ediție, reprezentanți ai unor instituții administrative și culturale din Sighetu Marmației, Oradea, Baia Mare și Negrești-Oaș.

Juriul concursului a fost alcătuit din: prof.univ.dr. Delia Suiogan (Universitatea de Nord Baia Mare), prof. dr. Ioan Dorel Todea (Centrul Cultural Sighet) prof.dr. Natalia Lazăr (managerul Casei de Cultură Negrești) și Tiberiu Moraru( președintele Asociatiei culturale ”Morăriţa” din Oradea) alături de care a fost Consulul României la Slatina-Ucraina, dl.Gabriel Nicola.

După cuvântul de salut al gazdelor și al oaspeților, pe scena concursului au urcat un număr mare de copii și elevi care au recitat într-o fumoasă și curată limbă românească, versuri dedicate lui Mihai Eminescu și poezii ale marelui poet național.

Centrul Cultural Sighetu Marmației a acordat prin managerul Spiridon Pralea, premii în valoare de 500 de roni și a donat cărți și zeci de exemplare din publicația locală „Foaie literară” a cenclului literar.

S-a ajuns greu în satul Plăiuț, datorită drumului în condiții de iarnă, dar primirea făcută de gaze (directorul Dan Nuțu și profesorii Școlii din localitate), atmosfera plină de bucurie a întâlnirii au făcut și din această ediției o sărbătoare a poeziei, a prieteniei.

Citește și

loading...